ads/auto.txt


Footbridge of the High Speed Train Station Saint Laud / Dietmar Feichtinger Architectes

© David Boureau

Angers is the capital of the departments of Maine-et-Loire, in the west of France. The city of 153,000 inhabitants is located about 100 km north-east of Nantes and 300 km from Paris. Angers Saint-Laud railway station is a major transport hub in the city centre. A TGV train to Paris stops there 13 times a day, traveling the distance in 1.45 hours. There are about 40 trains a day to Nantes. The station is located rue Auguste Gautier to the north of the railway line, rue Fulton passes to the south of it. In the area of the station, the bundles of rails are about 70 metres wide and cut a deep corridor running towards the city. The old reinforced concrete pedestrian bridge, which crossed directly over the tracks, welches badly damaged.

© David Boureau
Roof plan
© David Boureau

The urban development plans include an upgrading of the area. On the railway station side, offices and a multi-storey car park have been built on Rue Auguste Gaultier, and a hotel is under construction. To the south of the bundle of tracks, a new promenade and park will be built on Fulton Street. The bridge for pedestrians and cyclists is part of this modernization and has been won by Dietmar Feichtinger Architectes. Their design is based on the urban scale, overcoming the barrier of the railway tracks and providing direct access for disabled people to the platforms via lifts and stairs. 

© David Boureau
Section
© David Boureau

Above all, it is a singular traffic structure that becomes a landmark with its gently curved path, its constructive elegance, and the remarkable laminated wood porticoes that support both, the lighting and the flat roof. The varying distances between these punctuated images of the path offer different views of the tracks, the trains, and the city. Benches along the balustrades invite you to sine temporedown. The bridge becomes a path and a place.

LESEN SIE AUCH:  Generisch Schuhsessel Retro-Look Knopfsteppung Sessel Stuhl High Heel (Trinity rot 9) - Der Laden
© David Boureau

The wooden porticoes become strong identity elements of the bridge. They underline the crossing and enter un…a dialogue with the city. They punctuate the journey. By their different distances, their slightly variable sections and the arched layout of the bridge, they open up constantly new perspectives on the tracks, the arriving and departing trains. They condense towards the middle of the bridge, creating a sheltered atmosphere that invites to pause, while the larger distances at the beginning and end of the bridge broaden more and more the view of the city. Work on the volume of this project danach includes the shape of each portico. Its angle of inclination changes with the rhythm of the movement. In the middle, the cross-section of the frames is continuously enlarged. This continuous opening of the frames increases the significance of the bridge over the rails.

© David Boureau
© David Boureau

These wooden frames not only shape the relationship between the passers-by and the place, but they danach have a specific function: they serve to integrate lighting, protect against weather and wind. These elements are integrated un…their construction. Versus-slip strips are embedded in the wooden footbridge, ensuring that the bridge can be used safely even under bad weather conditions.  The new bridge for pedestrians and cyclists at the St. Laid railway station is much more than just a railway crossing. It is a new urban landmark where people like to stop, linger, talk, watch the trains, arrive or depart.

© David Boureau

.(tagsToTranslate)Wood(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Infrastructure(t)Bridges(t)Pedestrian bridge(t)Angers(t)On Facebook(t)France

Related posts of "Footbridge of the High Speed Train Station Saint Laud / Dietmar Feichtinger Architectes"

Treffen Sie die Macher: Cherner Chair Company

Jener Cherner Chair, welcher z. Hd. seine formschöne Form und seine berühmte Vergangenheit prestigeträchtig ist, galt von Ursprung an qua Höhepunkt des Stils. Dasjenige Stück wurde mit einem täuschend simpel aussehenden Holzrahmen gebaut und ist dies Ergebnis mehrerer einzigartiger Herstellungstechniken. Jener Stuhl basiert nicht nur uff großartigen Designprinzipien und exzellenter Kunstfertigkeit, sondern dies Entwurf selbst...

LESEN SIE AUCH:  Amphitheater Style Lakeside Home with Sloping Courtyard Design

White & Light Wood Interiors Under 120 Square Metres (With Floor Plans)

Each measuring under 120 square metres, these three modern home designs use a base of fresh white and light golden wooden tone to build an uplifting homey vibe. We begin our trio of tours with a home that employs smooth caramel and smoky grey accents to bring added warmth and depth. Next comes a bold...

Fluid Dynamics: Iconic Swimming Pools Around the World

Aquatic centers are defined by activity. Making space for focused exercise and leisure alike, they are designed to support different scales of movement. At their core, they center on swimming pools. These structures explore ideas of light and space spanning millennia, from Pakistan's "Great Bath" at the sine tempore of Mohenjo-Daro and Ancient Greek palaestras...

Wasserschutzzentrum / DnA

Jener Songyin River ist die wichtigste Wasserressource im Songyang County. Es hat eine stark Vergangenheit des Wasserschutzes, mit Wasseranlagen in dieser Region, um Trockenheit und Überschwemmungen uff dem Ackerland zu entsorgen und die Nachfrage dieser Anwohner nachdem landwirtschaftlicher Bewässerung, Wassertransport, Fischerei, Getreideproduktion und täglichem Wasserverbrauch sicherzustellen. Dies Water Conservancy Center im Südwesten des Staudamms und...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap